dimecres, 7 de juliol del 2010

Atac del Banco Santander al web pacifista www.bancosantandersinarmas.org


El web de la campanya “Banc Santander sense armes”, creat per les ONG Justícia i Pau, Setem i l'Observatori del Deute en la Globalització, ha suscitat una forta reacció per part de l’entitat presidida per Emilio Botín.

El 23 de juny, abans de la difusió pública del web, es va donar a conèixer al Banc Santander el link d’aquesta nova web per si considerava que la pàgina contenia alguna dada que fos inexacta o que no fos certa. El dia següent, el web va patir un seguit d’atacs de hackers, els quals van poder ser aturats afortunadament pels sistemes de seguretat del servidor.

Paral·lament, el Banc Santander va formular una denúncia en la qual afirmava que a través del domini www.bancosantadersinsarmas.org s’estava fent phishing, és a dir, s’estava robant els codis dels clients del banc amb l’objectiu d’utilitzar-los per entrar en els seus comptes personals. L’entitat bancària també acusava el web d’abusar de la seva imatge corporativa.

Aquesta denúncia va ser canalitzada per Telefónica Empresas, la qual va pressionar, sense verificar si tals acusacions estaven fonamentades, perquè el domini www.bancosantandersinsarmas.org fos eliminat i el web retirat del servidor.

Davant la denúncia, els propietaris del servidor on està allotjada el web el van inhabilitar. Els membres de la campanya, però, els van poder convèncer que tals acusacions eren falses i van rectificar.

Justícia i Pau, Setem i l'Observatori del Deute en la Globalització, i emmarcada dins la Campanya “Per una banca desarmada”, impulsen la campanya i el web “Banc Santander Sense Armes” per sensibilitzar i denunciar les relacions del banc amb la indústria militar o amb indústries que violen els drets humans tot alterant greument la vida de comunitats, pobles i medi ambient.

[Text extret íntegrament del web www.bancosantandersinarmas.org, vinculat al Centre d'Estudis per la Pau Delàs de Justícia i Pau, entre altres entitats]